Brokolica - semienka
CHUŤ:
svieža brokolica svojou korenistou chuťou mierne pripomína čínsku kapustu
CHARAKTERISTIKA:
Pre brokolicu je charakteristický vysoký obsah antioxidantu sulforafan, zdraviu prospešného glykozidu horčice (až 100-krát vyšší ako v prípade zrelej brokolice). Obsahuje horčicový olej a zlúčeniny síry (nazývané glukozinoláty), ktoré sú dobre známe pre svoje protirakovinové účinky. Okrem toho obsahuje brokolica veľa minerálov (chróm, železo, fluór, jód, draslík, vápnik, meď, mangán, sodík horečnatý, fosfor a zinok), vitamíny B1, B2, B3, B6, C, E, K a provitamín A rovnako ako cenné sekundárne rastlinné látky: flavonoidy, izoflavonoidy, glukozinoláty, polyfenoly, horčičné oleje a karotén.
POZITÍVNE VLASTNOSTI: antibakteriálne, detoxikačné, protizápalové účinky, znižujúce hladinu cukru v krvi
VYUŽITIE: do šalátu, na chlieb, na odšťavovanie do smoothies, na tvarohovú nátierku alebo na ozdobu vašich jedál
![Dizajn vhodný do každej domácnosti](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.growie.sk/user/banners/spider-plant.png?6332baf8)
![Doprava zadarmo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.growie.sk/user/banners/delivery(2).png?6332b60e)
![Cez 3000 výdajných miest](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.growie.sk/user/banners/agency.png?6332b666)
![Tovar skladom Vám doručíme do 48 hodín](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.growie.sk/user/banners/delivery(1).png?6332b6cd)
CHUŤ:
svieža brokolica svojou korenistou chuťou mierne pripomína čínsku kapustu
CHARAKTERISTIKA:
Pre brokolicu je charakteristický vysoký obsah antioxidantu sulforafan, zdraviu prospešného glykozidu horčice (až 100-krát vyšší ako v prípade zrelej brokolice). Obsahuje horčicový olej a zlúčeniny síry (nazývané glukozinoláty), ktoré sú dobre známe pre svoje protirakovinové účinky. Okrem toho obsahuje brokolica veľa minerálov (chróm, železo, fluór, jód, draslík, vápnik, meď, mangán, sodík horečnatý, fosfor a zinok), vitamíny B1, B2, B3, B6, C, E, K a provitamín A rovnako ako cenné sekundárne rastlinné látky: flavonoidy, izoflavonoidy, glukozinoláty, polyfenoly, horčičné oleje a karotén.
POZITÍVNE VLASTNOSTI: antibakteriálne, detoxikačné, protizápalové účinky, znižujúce hladinu cukru v krvi
VYUŽITIE: do šalátu, na chlieb, na odšťavovanie do smoothies, na tvarohovú nátierku alebo na ozdobu vašich jedál