Kel - semienka
Má husté, tmavozelené lístky, ktoré vytvárajú chrumkavý pocit v ústach s explóziou chutí.
Chuť: Mikrozelenina kelu ma príchuť dospelého kelu ale bez jeho príznačnej horkosti. Má miernu sladkú chuť podobnú iným druhom zeleniny z čeľade kapustovitých.
Zloženie: Obsahuje vitamíny A, B, C, E a K. Ďalej obsahuje železo, horčík, draslík, zinok, aminokyseliny a stopové prvky antioxidantov. Mikrozelenina kelu obsahuje viac železa na kalóriu ako hovädzie mäso.
Použitie: Mikrozelenina kelu sa výborne konzumuje čerstvá, ale dá sa tiež veľmi ľahko orestovať, aby sa zmiernila jej chuť. Výborne sa hodí do šalátov, sendvičov a smoothies.
Má husté, tmavozelené lístky, ktoré vytvárajú chrumkavý pocit v ústach s explóziou chutí.
Chuť: Mikrozelenina kelu ma príchuť dospelého kelu ale bez jeho príznačnej horkosti. Má miernu sladkú chuť podobnú iným druhom zeleniny z čeľade kapustovitých.
Zloženie: Obsahuje vitamíny A, B, C, E a K. Ďalej obsahuje železo, horčík, draslík, zinok, aminokyseliny a stopové prvky antioxidantov. Mikrozelenina kelu obsahuje viac železa na kalóriu ako hovädzie mäso.
Použitie: Mikrozelenina kelu sa výborne konzumuje čerstvá, ale dá sa tiež veľmi ľahko orestovať, aby sa zmiernila jej chuť. Výborne sa hodí do šalátov, sendvičov a smoothies.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.